zorgeloos bouwproces

Infraproject N280

Op weg naar een betere verbinding
De N280 is de belangrijkste oost-westverbinding in Midden-Limburg. In Roermond is het verkeer op deze weg in de afgelopen jaren veel drukker geworden vanwege de outlet. Daarom willen de Provincie Limburg en de gemeente Roermond dat de doorstroming en de verkeersafwikkeling van en naar de stad verbetert en er een betere verbinding komt tussen de gemeenten Roermond en Leudal. Ook moet de N280 beter aansluiten op de A2, de A73 en de B52 naar Duitsland.

Lees verder
Vilton akoestische gymzaal oplossingen

KVLO-normen leidend voor bouw en inrichting van gymzalen

Door het oerwoud aan regelgeving is het voor architecten, constructeurs en aannemers niet altijd duidelijk wat de eisen zijn rondom bouw, planning, aanpassing, uitbreiding en inrichting van gymzalen. Hierdoor zijn de KVLO-normen tegenwoordig maatgevend.

Bent u bezig met de bouw of inrichting van een gymzaal of sporthal en ziet u door de bomen het bos niet meer? Wilt u weten aan welke eisen op het gebied van wanden, plafonds of vloeren u moet voldoen? De KVLO maakt het u gemakkelijk met een heldere  opsomming van de regels in de KVLO-norm als een houvast bij de bouw of inrichting van het gymlokaal.

Lees verder

Nieuwe Vilton Catalogus voor de beton- en infrasector!

In de infrasector wordt veel werk verzet: complete landschappen veranderen van functie als een snelweg, viaduct of brug wordt gerealiseerd. Dankzij langdurige werkvoorbereiding, planning en engineering wordt de bouwtijd zo veel mogelijk beperkt. Dit geldt ook voor de civiele sector. Veel van dit werk wordt gedaan door toeleverende partijen, zoals Vilton dat al jaren een sterke speler is in de woningbouw- en utiliteitsector. Veel van de kennis, ervaring en ontwikkelde productsystemen zijn - met de nodige veranderingen - uitstekend bruikbaar voor civiele en infrastructurele werken. Bekisten, opleggen, scheurvrij en waterdicht bouwen en dilatatie staan ook aan de basis van infrastructurele projecten, net zoals in de woning- en utiliteitsbouw, waar Vilton zijn sporen heeft verdiend. 

Lees verder
Akoestische panelen Atlas theater Emmen 6

whitepaper ruimte-akoestiek & trillingsisolatie

Geluidsoverlast komt in Nederland steeds meer voor: 70% van de woningen wordt 24 uur per dag blootgesteld aan te veel geluid (50 dBA of meer). Vaak komt dit door externe geluidsbronnen zoals industrie en (auto)verkeer. Mensen ervaren ook geluidsoverlast op het werk en tijdens het uitgaan. De gevolgen van geluidsoverlast wordt door velen onderschat. Voldoende stilte is belangrijk om gezond te leven, goed te slapen én productief te zijn op het werk.

Lees verder
Luchtdichtbouwen-8-1

whitepaper luchtdicht bouwen

Vilton heeft voor u de belangrijkste informatie over luchtdicht bouwen op een rij gezet in een nieuwe whitepaper. In tien stappen ontdekt u waar u op moet letten bij ontwerp, montage en het testen van de thermische schil. De whitepaper toont onder meer:

Lees verder
Simon Schutter F&F 170720 Vlint Luchtdichtbouwen-28

Zeven veelgemaakte montagefouten bij luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen gaat vaak gepaard met hoge faalkosten door slechte montage. De technisch adviseurs van Vilton zien geregeld dezelfde problemen opduiken. De zeven meest voorkomende hebben ze op een rij gezet.

Lees verder
Simon Schutter F&F 170720 Vlint Luchtdichtbouwen-28

De vier belangrijkste voordelen van luchtdicht bouwen

Het bouwbesluit stelt niet hele strenge eisen aan de luchtdichtheid van een woning (Qv;10 > 0,6 dm3/s.m2). Toch zijn er goede argumenten om te kiezen voor een hermetisch afgedichte thermische schil. Vilton zette voor u de vier belangrijkste redenen op een rij om in het voortraject extra aandacht te besteden aan de luchtdichtheid.

Lees verder
shutterstock_325895246

Trillingsvrije spoorwoningen met Vilton ISO-SEB oplegging

Er bestaat een eenvoudig aan te brengen oplossing voor de bescherming van nieuwe woningen tegen trillingen door treinverkeer. Bouwmaterialenleverancier Vilton, specialist in opleggen heeft een pasklare oplossing beschikbaar voor alle bouwpartners. Een trillingsdempende oplegging met de naam Vilton ISO-SEB is hét antwoord op de oproep van topman Eringa van ProRail via de NOS en Volkskrant aan gemeenten en projectontwikkelaars.

Lees verder
Banner-Building-Holland-2018-046508-edited

Compacte oplossingen voor trilling- en geluidsisolatie

Zwevende vloeren en plafonds hebben voldoende inbouwhoogte nodig. Toch zijn er producten op de markt die compact bouwen en geluidsisolatie mogelijk maken. Vilton heeft de meest ruimtebesparende oplossingen voor u op een rij gezet.

Lees verder
trillingen snelweg tot in gebouw merkbaar.jpg

Het belang van constructieve trillingsdemping

Bij krachtig contact tegen muren, wanden of plafonds, ontstaan trillingen die tot ver in een gebouw merkbaar zijn. Zulk contact ontstaat bijvoorbeeld als een schoolklas in een gymzaal rent, een trein over een spoorweg rijdt, een industriële machine op een vloer dreunt of bij hele harde muziek. Er zijn vijf redenen om trillingen constructief te isoleren:

Lees verder