Nieuwe Vilton Catalogus voor de beton- en infrasector!

In de infrasector wordt veel werk verzet: complete landschappen veranderen van functie als een snelweg, viaduct of brug wordt gerealiseerd. Dankzij langdurige werkvoorbereiding, planning en engineering wordt de bouwtijd zo veel mogelijk beperkt. Dit geldt ook voor de civiele sector. Veel van dit werk wordt gedaan door toeleverende partijen, zoals Vilton dat al jaren een sterke speler is in de woningbouw- en utiliteitsector. Veel van de kennis, ervaring en ontwikkelde productsystemen zijn - met de nodige veranderingen - uitstekend bruikbaar voor civiele en infrastructurele werken. Bekisten, opleggen, scheurvrij en waterdicht bouwen en dilatatie staan ook aan de basis van infrastructurele projecten, net zoals in de woning- en utiliteitsbouw, waar Vilton zijn sporen heeft verdiend. 

Lees verder
Akoestische panelen Atlas theater Emmen 6

whitepaper ruimte-akoestiek & trillingsisolatie

Geluidsoverlast komt in Nederland steeds meer voor: 70% van de woningen wordt 24 uur per dag blootgesteld aan te veel geluid (50 dBA of meer). Vaak komt dit door externe geluidsbronnen zoals industrie en (auto)verkeer. Mensen ervaren ook geluidsoverlast op het werk en tijdens het uitgaan. De gevolgen van geluidsoverlast wordt door velen onderschat. Voldoende stilte is belangrijk om gezond te leven, goed te slapen én productief te zijn op het werk.

Lees verder
Luchtdichtbouwen-8-1

whitepaper luchtdicht bouwen

Vilton heeft voor u de belangrijkste informatie over luchtdicht bouwen op een rij gezet in een nieuwe whitepaper. In tien stappen ontdekt u waar u op moet letten bij ontwerp, montage en het testen van de thermische schil. De whitepaper toont onder meer:

Lees verder
Simon Schutter F&F 170720 Vlint Luchtdichtbouwen-28

Zeven veelgemaakte montagefouten bij luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen gaat vaak gepaard met hoge faalkosten door slechte montage. De technisch adviseurs van Vilton zien geregeld dezelfde problemen opduiken. De zeven meest voorkomende hebben ze op een rij gezet.

Lees verder
Simon Schutter F&F 170720 Vlint Luchtdichtbouwen-28

De vier belangrijkste voordelen van luchtdicht bouwen

Het bouwbesluit stelt niet hele strenge eisen aan de luchtdichtheid van een woning (Qv;10 > 0,6 dm3/s.m2). Toch zijn er goede argumenten om te kiezen voor een hermetisch afgedichte thermische schil. Vilton zette voor u de vier belangrijkste redenen op een rij om in het voortraject extra aandacht te besteden aan de luchtdichtheid.

Lees verder
shutterstock_325895246

Trillingsvrije spoorwoningen met Vilton ISO-SEB oplegging

Er bestaat een eenvoudig aan te brengen oplossing voor de bescherming van nieuwe woningen tegen trillingen door treinverkeer. Bouwmaterialenleverancier Vilton, specialist in opleggen heeft een pasklare oplossing beschikbaar voor alle bouwpartners. Een trillingsdempende oplegging met de naam Vilton ISO-SEB is hét antwoord op de oproep van topman Eringa van ProRail via de NOS en Volkskrant aan gemeenten en projectontwikkelaars.

Lees verder
Banner-Building-Holland-2018-046508-edited

Compacte oplossingen voor trilling- en geluidsisolatie

Zwevende vloeren en plafonds hebben voldoende inbouwhoogte nodig. Toch zijn er producten op de markt die compact bouwen en geluidsisolatie mogelijk maken. Vilton heeft de meest ruimtebesparende oplossingen voor u op een rij gezet.

Lees verder
trillingen snelweg tot in gebouw merkbaar.jpg

Het belang van constructieve trillingsdemping

Bij krachtig contact tegen muren, wanden of plafonds, ontstaan trillingen die tot ver in een gebouw merkbaar zijn. Zulk contact ontstaat bijvoorbeeld als een schoolklas in een gymzaal rent, een trein over een spoorweg rijdt, een industriële machine op een vloer dreunt of bij hele harde muziek. Er zijn vijf redenen om trillingen constructief te isoleren:

Lees verder
shutterstock_528335464.jpg

Geluid als sluipmoordenaar

Geluidsoverlast komt in Nederland steeds meer voor. 70 procent van de woningen wordt 24 uur per dag blootgesteld aan te veel geluid (50 dBA of meer). Vaak komt dit door externe geluidsbronnen zoals industrie en (auto)verkeer. In gymzalen, aula’s of kantoortuinen zorgen vooral interne geluidsbronnen voor problematische nagalmtijden. Officieel zou in kantoren het geluid volgens de NVN 3438 en AI-7 niet boven de 35 dB LAeq mogen liggen, maar door hard stemgeluid en kantoorapparatuur wordt dit vaak niet gehaald. Voldoende stilte is echter belangrijk om gezond te leven, goed te slapen en effectief te werken. Vilton heeft voor u de vier grootste gevaren van slechte akoestiek op een rij gezet.

Lees verder
Simon Schutter F&F 170720 Vlint Luchtdichtbouwen-26.jpg

De voordelen van luchtdicht bouwen

Luchtdichte detaillering is voor de bouwsector een belangrijk thema geworden door de steeds strengere EPC-normen. Sinds 1 januari 2015 is een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 vereist en rond 2020 benadert de toegestane norm BENG of een EPC van 0. Ook de regels omtrent de luchtdichtheid van een woning, gemeten in de qv;10-waarde, worden steeds strenger. Toch zou niet alleen wetgeving aannemers en opdrachtgevers moeten aanzetten tot luchtdicht bouwen. Vilton heeft voor u nog vijf belangrijke redenen op een rij gezet.

Lees verder