Luchtdichtbouwen-8-1

whitepaper luchtdicht bouwen

Vilton heeft voor u de belangrijkste informatie over luchtdicht bouwen op een rij gezet in een nieuwe whitepaper. In tien stappen ontdekt u waar u op moet letten bij ontwerp, montage en het testen van de thermische schil. De whitepaper toont onder meer:

Lees verder

Extra service van Vilton: de ingebruiknametraining

Betrouwbare waterkeringen aanbrengen? Vilton biedt zekerheid en denkt graag mee over de juiste waterkering, zowel bij het ontwerp als in een latere fasen in de bouw. Vilton biedt hoogwaardige productsystemen en combineert dit met advies, engineering, maatwerkproductie, levering, montage en begeleiding bij de bouw. Kiest u voor montage door eigen vakmensen? Dan krijgt u te maken met de ingebruiknametraining en controles tijdens de bouw. Ben u al bekend met onze ingebruiknametraining?

Lees verder
akoestische meting gymzaal

Worden gymdocenten echt doof door hun werk?

Veel gymleraren hebben dagelijks te maken met (te)veel lawaai tijdens hun werk. Met inderdaad nogal eens doofheid tot gevolg of een ‘piep’ in hun oor die niet meer weggaat. Dit kan naast verlies van levenskwaliteit leiden tot arbeidsongeschiktheid. Een groot probleem dat vraagt om een goede aanpak. De oplossing begint met een meting door een professioneel bedrijf.

Lees verder
Kruispunt Poortwachter A12

Kruispunt Poortwachter A12

Waterdichte onderdoorgang voor kruispunt Poortwachter
In december 2019 ging in Ede een omvangrijk infraproject van bouwbedrijf Heijmans van start: de aansluiting van de Parklaan op de A12 via het nieuwe kruispunt ‘Poortwachter’. Dit moet leiden tot een betere bereikbaarheid voor Ede-Oost en de drukte (en files) op de weg verlichten.

Lees verder
geschikte vloer voor sportschool

Hoe kies ik een geschikte vloer voor mijn sportschool?

Bent u bezig met de oriëntatie voor een sportvloer voor in uw gym, fitness studio of sportschool? Aan sportvloeren worden hoge eisen gesteld als het gaat om gebruik, slijtvastheid, onderhoud en multifunctionele bruikbaarheid. Omdat de juiste vloer kiezen best lastig is, geeft Vilton Silent Building  tips voor het kiezen van een geschikte vloer:

Lees verder
zorgeloos bouwproces

Infraproject N280

Op weg naar een betere verbinding
De N280 is de belangrijkste oost-westverbinding in Midden-Limburg. In Roermond is het verkeer op deze weg in de afgelopen jaren veel drukker geworden vanwege de outlet. 

Lees verder

KVLO-normen leidend voor bouw en inrichting van gymzalen

Door het oerwoud aan regelgeving is het voor architecten, constructeurs en aannemers niet altijd duidelijk wat de eisen zijn rondom bouw, planning, aanpassing, uitbreiding en inrichting van gymzalen. Hierdoor zijn de KVLO-normen tegenwoordig maatgevend.

Bent u bezig met de bouw of inrichting van een gymzaal of sporthal en ziet u door de bomen het bos niet meer? Wilt u weten aan welke eisen op het gebied van wanden, plafonds of vloeren u moet voldoen? De KVLO maakt het u gemakkelijk met een heldere  opsomming van de regels in de KVLO-norm als een houvast bij de bouw of inrichting van het gymlokaal.

Lees verder

Nieuwe Vilton Catalogus voor de beton- en infrasector!

In de infrasector wordt veel werk verzet: complete landschappen veranderen van functie als een snelweg, viaduct of brug wordt gerealiseerd. Dankzij langdurige werkvoorbereiding, planning en engineering wordt de bouwtijd zo veel mogelijk beperkt. Dit geldt ook voor de civiele sector. Veel van dit werk wordt gedaan door toeleverende partijen, zoals Vilton dat al jaren een sterke speler is in de woningbouw- en utiliteitsector. Veel van de kennis, ervaring en ontwikkelde productsystemen zijn - met de nodige veranderingen - uitstekend bruikbaar voor civiele en infrastructurele werken. Bekisten, opleggen, scheurvrij en waterdicht bouwen en dilatatie staan ook aan de basis van infrastructurele projecten, net zoals in de woning- en utiliteitsbouw, waar Vilton zijn sporen heeft verdiend. 

Lees verder
Akoestische panelen Atlas theater Emmen 6

whitepaper ruimte-akoestiek & trillingsisolatie

Geluidsoverlast komt in Nederland steeds meer voor: 70% van de woningen wordt 24 uur per dag blootgesteld aan te veel geluid (50 dBA of meer). Vaak komt dit door externe geluidsbronnen zoals industrie en (auto)verkeer. Mensen ervaren ook geluidsoverlast op het werk en tijdens het uitgaan. De gevolgen van geluidsoverlast wordt door velen onderschat. Voldoende stilte is belangrijk om gezond te leven, goed te slapen én productief te zijn op het werk.

Lees verder
Simon Schutter F&F 170720 Vlint Luchtdichtbouwen-28

Zeven veelgemaakte montagefouten bij luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen gaat vaak gepaard met hoge faalkosten door slechte montage. De technisch adviseurs van Vilton zien geregeld dezelfde problemen opduiken. De zeven meest voorkomende hebben ze op een rij gezet.

Lees verder