Vilton header algemeen 1920x350

Kruispunt Poortwachter A12

Waterdichte onderdoorgang voor kruispunt Poortwachter
In december 2019 ging in Ede een omvangrijk infraproject van bouwbedrijf Heijmans van start: de aansluiting van de Parklaan op de A12 via het nieuwe kruispunt ‘Poortwachter’. Dit moet leiden tot een betere bereikbaarheid voor Ede-Oost en de drukte (en files) op de weg verlichten.

De Poortwachter is vanaf de A12 een belangrijk toegangspunt tot Ede en Wageningen en zorgt voor een sterke verbetering van de verbinding van de Parklaan met het centrum van Ede. Bouwbedrijf Heijmans is bij dit project verantwoordelijk voor de aanleg van een nieuwe afrit aan de A12 ter hoogte van Ede en een onderdoorgang onder deze afrit.

Prettige samenwerking
Heijmans benaderde Vilton ook nu weer voor waterdichting van een ondergang. De samenwerking aan de N280 bij Roermond was blijkbaar goed bevallen. De technisch specialisten van Vilton adviseerden de bouwer ook nu weer gebruik te maken van een verloren expansievoeg bekistingsysteem type DHI met voegenband type FMS350. “De reden hiervoor was duidelijk: tijdswinst!”, vertelt Addy Hardenbol, Technisch specialist beton, civiel & infra bij Vilton. Hij legt uit: “Het bekisten van één vloermoot met hierin een dilatatievoegenband kost veel tijd: er moet bekist worden, het FMS350 dilatatievoegenband moet gesteld, vervolgens moet het beton worden gestort en daarna moet er weer ontkist worden. Dit is een tijdsintensief proces! Het voordeel van het toepassen van het verloren bekistingsysteem DHI is dat twee of meerdere vloermoten tegelijk kunnen worden bekist én gestort zonder dat er ontkist hoeft te worden. Dit scheelt enorm veel tijd en is minder arbeidsintensief.”

20200323_124529    20200323_124136   20200323_124117

Vilton Engineering
Vilton beschikt over een eigen afdeling Engineering & Ontwikkeling. Deze werkt projectmatig technische vraagstukken uit voor klanten, ter ondersteuning van de technisch adviseurs, accountmanagers en technisch specialisten. Voor het project Poortwachter heeft de afdeling Engineering alle tekenwerkzaamheden verzorgd van de verloren bekistingsystemen en de voegenbandsystemen. De expansievoegprofielen zijn vervolgens op maat gemaakt in de Vilton-fabriek. De voegen zijn afgewerkt met een Acme-profiel voor het afdichten van bouw en bewegingsvoegen. Addy Hardenbol: “Al met al is het systeem iets duurder dan een traditionele bekisting, maar de montage kost veel minder tijd waardoor het project eerder af is.” Dat benadrukt ook Willem Koppejan, Projectcoördinator bij Heijmans infra in Nijkerk en betrokken bij het project Poortwachter: “Dit bekistingsysteem was weliswaar duurder dan andere systemen, maar de tijdswinst was de reden dat we toch voor dit systeem van Vilton gekozen hebben. We hoefden minder vaak beton te storten en geen bekisting te plaatsen en te verwijderen. Van onze collega’s op de bouwplaats heb ik gehoord dat het aanbrengen van dit bekistingsysteem heel eenvoudig is. Het is een fijn product om mee te werken.”

Samenwerking met Vilton
Vilton ontwerpt en levert veel producten op maat, zoals ook is gedaan voor dit mooie Heijmans-project. Willem Koppejan ervaart de samenwerking met Vilton als prettig. “Dit is het eerste project waarbij ik samengewerkt heb met Vilton en dat is me goed bevallen. Vilton is een servicegericht bedrijf en levert kwalitatieve producten. Bij een nieuw vergelijkbaar project zal ik zeker Vilton weer benaderen.”

Wilt u weten hoe u ook sneller en slimmer kunt werken in uw bouwproces? Nodig ons gerust uit voor een gesprek over de uitdagingen in uw infraproject, dan lossen we ze samen op!

Vraag hier een gesprek aan

 

Deel dit bericht:
    

Laatste berichten

Schrijf je in voor e-mail updates