Vilton header algemeen 1920x350

Infraproject N280

Op weg naar een betere verbinding
De N280 is de belangrijkste oost-westverbinding in Midden-Limburg. In Roermond is het verkeer op deze weg in de afgelopen jaren veel drukker geworden vanwege de outlet. 

Daarom willen de Provincie Limburg en de gemeente Roermond dat de doorstroming en de verkeersafwikkeling van en naar de stad verbetert en er een betere verbinding komt tussen de gemeenten Roermond en Leudal. Ook moet de N280 beter aansluiten op de A2, de A73 en de B52 naar Duitsland. Bouwbedrijf Heijmans voert dit omvangrijke infraproject uit, dat moet leiden tot een betere doorstroming (minder files!), bereikbaarheid en veiligheid. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de aanleg van een verdiepte ligging, een parallelstructuur en twee ongelijkvloerse kruisingen.

20190726_124210---web     
Voordelen
Heijmans benaderde Vilton voor de waterdichting van de onderdoorgang. De technisch specialisten van Vilton adviseerden Heijmans vervolgens gebruik te maken van een verloren expansievoeg bekistingsysteem type DHI met voegenband type FMS350. De reden hiervoor? Tijdswinst! “Het bekisten van één vloermoot met hierin een dilatatievoegenband kost veel tijd: er moet bekist worden, het voegenband moet gesteld, vervolgens moet het beton worden gestort en daarna moet er weer ontkist worden. Een tijdsintensief proces!”, vertelt Addy Hardenbol, Technisch specialist beton, utiliteitsbouw, civiel & infra bij Vilton. Het toepassen van het verloren bekistingsysteem DHI heeft als voordeel dat twee of meerdere vloermoten tegelijk kunnen worden bekist en gestort zonder dat er ontkist hoeft te worden. Addy: “Dit scheelt enorm veel tijd en is minder arbeidsintensief en dat zijn precies de redenen dat Heijmans voor dit systeem gekozen heeft.”

20190726_124436-web      20190726_123407-web     20190726_123857---web

Vilton Engineering
Vilton beschikt over een eigen afdeling Engineering & Ontwikkeling die projectmatig technische vraagstukken uitwerkt voor klanten, ter ondersteuning van de technisch adviseurs, accountmanagers en technisch specialisten. Voor dit infraproject heeft de afdeling Engineering alle tekenwerkzaamheden verzorgd van de verloren bekistingsystemen en de voegenbandsystemen. Vervolgens zijn de expansievoegprofielen op maat gemaakt in de Vilton-fabriek. De voegen zijn afgewerkt met een Acme-profiel voor het afdichten van bouw en bewegingsvoegen. Addy: “Het systeem is iets duurder, maar het aanbrengen kost minder tijd waardoor het project eerder af is en dat zijn precies de redenen dat Heijmans voor dit systeem gekozen heeft.”

Een zorgeloos bouwproces
Oplossingen zijn zelden standaard in de infra-, bouw- en betonsector. Vilton ontwerpt en levert daarom veel producten op maat, zoals ook is gedaan voor dit mooie Heijmans-project. Wilt u ook een zorgeloos bouwproces? De engineers en technisch adviseurs van Vilton kunnen u alles vertellen over passende oplossingen voor uw infraprojecten. Doordat Vilton over een team van eigen ervaren monteurs beschikt, kan Vilton de productoplossingen zelf aanbrengen. Wie voor Vilton kiest, kan daarom rekenen op een zorgeloos bouwproces.

Nodig ons gerust uit voor een gesprek over de uitdagingen in uw infraproject, dan lossen we ze samen op!

Vraag hier een gesprek aan

 

Deel dit bericht:
    

Laatste berichten

Schrijf je in voor e-mail updates