Vilton-webshop-banner-sportvloeren-1980x600-1

Hoe kies ik een geschikte vloer voor mijn sportschool?

Bent u bezig met de oriëntatie voor een sportvloer voor in uw gym, fitness studio of sportschool? Aan sportvloeren worden hoge eisen gesteld als het gaat om gebruik, slijtvastheid, onderhoud en multifunctionele bruikbaarheid. Omdat de juiste vloer kiezen best lastig is, geeft Vilton Silent Building  tips voor het kiezen van een geschikte vloer:
Tip 1
De perfecte sportvloer absorbeert schokken en zorgt er voor dat vallende barbells of kettle bells niet omhoog stuiteren. Daarnaast kan een vloer die een beetje meegeeft er voor zorgen dat rug, knieën en enkels tijdens het sporten minder worden belast.

Tip 2
Halters die op de vloer kletteren veroorzaken lawaai en trillingen. Speciale sportvloeren zorgen voor een goede geluidsabsorptie en zorgen er voor dat trillingen worden geabsorbeerd en de doorgifte ervan sterk wordt verminderd. Natuurlijk in combinatie met loopcomfort en een fraai design.

Tip 3
De vloer in de gym moet grip geven tijdens trainingen en mag niet meeschuiven bij het gebruik van zware halters. Dat geldt ook voor fitnessapparaten die op de vloer staan, zoals squat racks. Daarnaast mag de vloer geen ongelijke verbindingen hebben, zodat sporters niet over opstaande randjes struikelen.

Tip 4
Hebt u op uw locatie buren die helemaal niets willen horen van uw sportschool, kies dan voor een hoogwaardig systeem om alle klachten te voorkomen. Er zijn systemen die snel te leggen zijn met een zeer hoge demping omdat ze bestaan uit meerdere lagen. Deze isoleren ook de zwaardere trillingen effectief.


Onze oplossingen
Veilig, gezond en met plezier sporten is belangrijk. Gebruik van de juiste sportvloeren voor het opvangen van trillingen en geluid horen hierbij. Vilton kan u hierbij als leverancier van hoogwaardige vloeren voor sportactiviteiten ondersteunen.

Onze systemen
Speciaal voor intensieve groepslessen biedt Vilton de Sportec Motionflex vloertegels, een tegel van polyurethaan schuim met aan de bovenzijde een ruwe leder look en gladde onderkant. Deze tegels voelen heel comfortabel tijdens het sporten, daarnaast zijn ze door het puzzelsysteem eenvoudig te leggen en hoeven niet verlijmd te worden aan de vloer.

Heeft u in uw sportschool ook een krachthonk, kies voor deze ruimte dan de Vilton Sportec Style vloertegel. Deze rubbergranulaat tegels beschermen de vloer tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld vallende halters. Daarnaast verbeteren deze tegels de akoestiek in de ruimte en zorgen voor een prettige omgeving om in te sporten.

Bent u op zoek naar een geschikte afwerkvloer in uw sportschool? Dan is de Vilton Sportec Color, Sportec Splash en Sportec Giga topvloer een goede keuze. Deze vloeren hebben een gladde granulaatstructuur, zijn geluidsisolerend, schokabsorberend, slijtvast en gemakkelijk schoon te  houden. Zo kunnen uw klanten of leden veilig en gezond sporten.

     161026_Vilton_web_DSC01064       161026_Vilton_web_DSC01138

Nieuw vloersysteem: CDM-GYM
Nieuw in het assortiment van Vilton is het CDM-GYM-vloersysteem. Dit is een kant-en-klaar systeem voor het isoleren van trillingen uit fitnesszalen naar omliggende ruimtes dat voldoet aan de hoogste akoestische prestatie-eisen. Deze eigenschappen maakt CDM-GYM erg geschikt voor het gebruik in sportscholen in multifunctionele accommodaties.

161026_Vilton_web_DSC01119

Geweldige uitstraling
Wilt u daarnaast uw sportschool een frisse, eigentijdse uitstraling geven in combinatie met een goede ruimte-akoestiek? Denk dan eens aan het gebruik van akoestische wandpanelen of visuals. We vertellen u er graag meer over.

Hoogste akoestische eisen
Bent u op zoek naar een sportvloer die er mooi uitziet en die voldoet aan de hoogste akoestische eisen? Wilt u af van hinderlijke trillingen en geluidsoverlast in uw gym? Vilton Silent Building adviseert, produceert, levert en monteert oplossingen om de akoestiek in sportscholen en fitness studio’s te verbeteren. Neem contact met ons op! https://vilton.nl/contact/ 

Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Download onze whitepaper Akoestiek!


Deel dit bericht:
    

Laatste berichten

Schrijf je in voor e-mail updates