Vilton header algemeen 1920x350

Trillingsvrije spoorwoningen met Vilton ISO-SEB oplegging

Er bestaat een eenvoudig aan te brengen oplossing voor de bescherming van nieuwe woningen tegen trillingen door treinverkeer. Bouwmaterialenleverancier Vilton, specialist in opleggen heeft een pasklare oplossing beschikbaar voor alle bouwpartners. Een trillingsdempende oplegging met de naam Vilton ISO-SEB is hét antwoord op de oproep van topman Eringa van ProRail via de NOS en Volkskrant aan gemeenten en projectontwikkelaars.

De oplossing van Vilton is erop gericht om trillingen, zoals die veroorzaakt worden door langsrijdende treinen, effectief te dempen tussen de 5 en 15 Hz. “Door op de balkenfundering stroken hoogwaardige rubberpads verlijmd onder een vezelcement bekistingspaneel aan te brengen, worden trillingen zeer effectief tegengegaan” vertelt Wilco Sliggers, hoofd engineering bij Vilton. “De vloerdelen kunnen vervolgens geplaatst worden op de ca. 60 mm dikke akoestische rubbers van het Vilton ISO-SEB-systeem”. Meer technische informatie over dit systeem is hier te vinden.
Vilton wordt als specialist op het gebied van opleggen zeer gewaardeerd en is bijvoorbeeld ook leverancier van hoogwaardige oplossingen voor aardbevingsbestendige gebouwen en woningen.

IMG_2180_-1

Het Vilton ISO-SEB-systeem in de praktijk, eenvoudig toepasbaar zonder tijdverlies

 Snelle montage, lage kosten
Vilton ISO-SEB is niet alleen zeer eenvoudig aan te brengen, ook blijven de kosten per woning door vroegtijdig advies en engineering laag. Met deze investering in wooncomfort voor bewoners én in kwaliteit van de constructie worden hinderlijke trillingen uitgesloten. Bovendien voorkomt deze hoogwaardige akoestische oplegging scheuren in muren en andere constructieve schade aan de woningen.

Engineering en advies
De engineers en technisch adviseurs van Vilton kunnen u alles vertellen over passende oplossingen voor woningbouwprojecten langs het spoor. Met zorgvuldige engineering levert Vilton akoestische opleggingen die op maat zijn geprefabriceerd, zodat de bouwtijd beslist niet te lijden heeft onder deze akoestische oplossing voor woningbouwprojecten aan het spoor.

CDM ISO-SEB

Detail bouwtekening met toepassing Vilton ISO-SEB-systeem

Een stil gebouw
Voor trillingen met een afveerfrequentie lager dan 5 Hz zijn er andere oplossingen beschikbaar. Bijvoorbeeld via veren. Het resultaat past bij het concept waarin Vilton trillingsisolatie en ruimteakoestiek combineert tot de belofte van een stil gebouw: Vilton Silent Building, https://vilton.nl/themas/silent-building/.

 

Deel dit bericht:
    

Laatste berichten

Schrijf je in voor e-mail updates