Vilton header algemeen 1920x350

Compacte oplossingen voor trilling- en geluidsisolatie

Zwevende vloeren en plafonds hebben voldoende inbouwhoogte nodig. Toch zijn er producten op de markt die compact bouwen en geluidsisolatie mogelijk maken. Vilton heeft de meest ruimtebesparende oplossingen voor u op een rij gezet.

Zwevende vloeren met beperkte inbouwhoogte

De keuze voor een geluidsisolerende vloer wordt bepaald door de kracht en de frequentie van het geluid die de vloer moet dempen. Harde laagfrequente trillingen van bijvoorbeeld stuiterende ballen of rennende mensen kunnen het best gedempt worden met het compacte ISO MONT systeem. Hierbij wordt de staalwapening van de dekvloer gekoppeld aan kleine veerboxen. Na het storten van de vloer kan met deze veerboxen de vloer omhoog gevijzeld worden tot hij zweeft.

CDM-ISO-MONT_1

Iets zachter contactgeluid van bijvoorbeeld pratende mensen of rijdende winkelwagentjes kan vaak al geïsoleerd worden met TEPA-vloerplaten. Als 10 mm TEPA onder de dekvloer wordt aangebracht, heeft dit een sterk isolerend effect (ΔLw 25 dB / ΔLlin 9 dB). TEPA wordt daarom veel toegepast, ook bij renovatieprojecten.

Zwevende plafonds met kleine spouw

Voor plafonds met draagbalken zijn er AMC-A akoestische plafondhangers die aan de zijkant in plaats van aan de onderkant van balken bevestigt kunnen worden. Het opgehangen plafond komt daardoor vlak onder de balken te hangen, waardoor het plafond minder laag wordt. In de spouw dient een minerale wol te worden aangebracht om geluid in de spouwruimte te absorberen.

AMC-A_1

Opleggingen in de vorm van pads

Soms worden vloeren en wanden constructief ontkoppelt met oplegstroken. Veel beter is het echter om opleg pads of oplegblokken te gebruiken. Deze kunnen, zoals bij het ISO-SEB systeem, aan platen worden bevestigd, zodat ze net zo makkelijk te monteren zijn als stroken. Pads en blokken zijn qua demping veel effectiever dan stroken, waardoor ze minder dik uitgevoerd hoeven te worden en de opleggingen minder ruimte vragen.

CDM-ISO-SEB_1

Very High Stress Bearings

Wie met normale opleggingen van rubber zware constructies wil dragen, zal grote oppervlakten rubber moeten creëren. Rubber barst namelijk als het voor meer dan 30% ingedrukt wordt. Bij zware constructies kunnen trillingen in de constructie daarom beter opgevangen worden met Very High Stress Bearings. Dit zijn rubberen oplegblokken die gescheiden zijn door stalen platen. Deze blokken kunnen zeer zwaar belast worden, zonder dat de constructie het rubber verder dan 30% indrukt. Als alternatief voor staalgewapend rubber is ook de ISO-CAS-BOX op de markt. Dit is een stalen box waarin voorgecomprimeerde elastomeer blokken zijn opgesloten.

CDM-ISO-VHSB_1

Vraag advies voor akoestische oplossingen op maat

Aan het begin van het bouwproces kan Vilton architecten, akoestisch ingenieurs en aannemers voorzien van de meest compacte en efficiënte oplossingen. Soms is het nodig de akoestiek van bestaande gebouwen te verbeteren doordat de omgeving van een gebouw verandert of doordat de functie van een gebouw wijzigt. Achteraf ingrijpen kost vaak meer moeite. In bijzondere gevallen is een maximaal resultaat niet meer haalbaar. Neem daarom altijd op tijd contact op met Vilton voor advies.

 Meer weten over akoestisch bouwen van Vilton: ontdek onze totaalaanpak Vilton Silent Building.

Banner-Building-Holland-2018-046508-edited

Deel dit bericht:
    

Laatste berichten

Schrijf je in voor e-mail updates