Aardbevingsbestendig bouwen met vilton

Veiligheid voor de inwoners van Groningen staat voorop bij zowel nieuwbouw als renovatie. Dit geldt niet alleen voor woningen, maar ook voor openbare gebouwen, scholen en kantoren. Vilton draagt bij aan deze veiligheid door oplossingen te bieden voor zowel het versterken van bouwconstructies als het ontkoppelen.

Ontkoppelen
Dit doet Vilton door gebouwen volledig van de fundering te ontkoppelen met base-isolation (sliders). Door sliders in te zetten hoeft alleen de fundering te worden aangepast. Het gebouw boven de sliders kan op de gebruikelijke manier worden gerealiseerd. Deze seismische oplossing maakt traditioneel versterken onnodig terwijl de veiligheid op hoog niveau wordt gebracht.

FIP-D-isolatoren

Versterken
Het innovatieve systeem BRAD (Buckling-Restraint Axial Damper) versterkt de bouwconstructie waardoor het gebouw aardtrillingen veilig kan doorstaan. Door te ontkoppelen of door te versterken maakt Vilton constructies aardbevingsbestendig, samen met architecten, constructeurs en aannemers.

liceo_perticari_dettaglio

Vilton FIP-D isolatoren
In onderstaande video wordt de werking van de slider getoond bij een kwaliteitstest op laag tempo op de testbank in de fabriek. Daarin is goed te zien hoe de onderkant van de slider flink naar links en rechts uitslaat terwijl de bovenkant van slider slechts minimaal beweegt. Zo blijven gebouwen ook bij een echte aardbeving stil staan, terwijl de grond flink beweegt.

Youtube

Meer weten?
Wilt u meer weten over aardbevingsbestendig bouwen, neem dan contact met ons op. Ons team van technisch specialisten en engineers bieden technische oplossingen op maat. Ze begeleiden het hele traject, maken uitgebreide handleidingen en controleren ter plekke of de sliders goed zijn geplaatst. 

Vul het formulier in of bel met onze seismisch specialisten op 088 88 77 122 om de mogelijkheden voor uw project te bespreken.

Ga naar https://vilton.nl/product-categorie/opleggen/aardbevingsbestendige-opleggingen/ voor meer informatie over de seismische oplossingen van Vilton.

Geïnteresseerd in Seismisch Bouwen?